недеља, 4. мај 2008.

USDownloader & Proxy (Cabl & Wireless)

Pošto većina rešenja za "ubrzani" besplatani download sa RapidShare-a, radi isključivo kod korisnika koji imaju ADSL i javne dinamičke IP adrese, evo i par saveta korisnicima Cable i Wireless interneta sa privatnim IP adresama.

Kod većine cable i wireless provajdera, korisnik u mreži dobija privatnu statičku ili dinamicku IP adresu, dok za izlazak na internet deli jednu istu IP adresu sa svim ostalim korisnicima tog provajdera. Ovo praktično znači da ako neki od korisnika skida nesto sa rapidshare-a, svi ostali korisnici tog provajdera u tom trenutku ne mogu da skidaju ništa. Takođe, moraju da čekaju na download limit nakon što je taj jedan korisnik završio skidanje, isto kao da su i oni sami skidali neke fajlove.

Rešenje za ovaj problem za korisnike Cable i Wireless interneta, koji žele da downloaduju nešto sa RapidShare-a, je korišćenje proxy-ja, i RapidShare download menadžera koji mogu automatski da ih menjaju, u patrazi za proxy-jem koji je slobodan, i sa koga se trenutno ništa ne download-uje.

Pošto ovde koristimo USD prikazaćemo primenu proxy-ja kroz njega.

Podrazumeva se da imate RapidShare link ka fajlu koji želite da skidate.

Pronadjite aktuelne liste proxy servera, u formatu pogodnom za ubacivanje u program:

http://www.my-proxy.com/list/proxy.php
http://proxy-list.org/en/

Ili evo vam najbolji program za to: Proxy Finder Enterprise v2.5 <preuzmi>
rar password: www.warezboard.net

E sad još od alata vam treba neki Proxy-Checker za proveru ispravnosti proxy adresa. Ima ih više pa za sada ostavljam ovo da se dopuni sa najboljim.

Što se tiče proxy-ja, može se desiti da neki od njih nije dobar čak i ako je prošao proveru, i da fajl krene sa skidanjem, a neposredno posle toga pukne. Ako fajl krene da se skida, i odprilike od 5% do 10% skinutog fajla, brzina skidanja ne dostigne skoro maksimalnu brzinu za vašu internet vezu, verovatno proxy nije dobar, i u većini slučajeva se može očekivati da će fajl da pukne pre nego što stigne do 100% a i nebitno je da li će skinuti ceo fajl ako skida sporom brzinom zar ne?

Iz ličnog iskustva mogu da kažem da kada pronađete desetak proxy-ja koji rade ekstra, više vam u sustini i ne treba, jer ćete skoro uvek mći da skinete ono što hoćete.

To bi ukratko bilo to. Kada završite download jednog, možete odmah download-ovati sledeći fajl. Proces nije potpuno automatski, jer i dalje morate da upisete captch-u, kada nisu "srećni sati" ali bar možete da skidate fajlove, pa makar i vas 1000 imalo istu izlaznu IP adresu ka internetu, i što je najvažnije ne čekate onih famoznih 90-110 minuta između fajlova za preuzimanje.


9 коментара:

homerruma је рекао...

Bravo i hvala za post.Mislim da ce se i pocetnici uz ovakvo objasnjenje snaci!

ademare је рекао...

Koliko sam ja shvatio bloger nudi dve opcije uplad sa kompjutera i sa weba. Uzmimo ovaj prvi slucaj. Upload sa kompjutera se vrsi samo jednom, a onda se slike smetaju u Picasa Web Album, koji je ogranicenog kapaciteta, i kasnije se ucitavaju odatle. Po meni to je mnogo bolja i sigurnija opcija narocito kada nemas previse slika.

commando је рекао...

Posle 2 dana zezanja resih da odustanem od proxy-ja. Naime onih deset proxy adresa su radile ko lude i mislio sam da je to idealna kombinacija, medjutim...

Sada jednostavno nemogu pronaci validnu adresu koja ce da vuce 55-60 sve nesto 10, 36, do 47 i to kada ubodes rotira ih 3-4 puta iako se zna da je sigurno slobodna.

Ne znam da ne treba nesto jos odraditi u podesavanjima, ali ako ovako ide to je samo mucenje.

Jedino ako se nadje neki program checker koji ce biti brz i izbaciti sve validne adrese s tim da imaju sa strane i ping, (verovatno je on kljuc za brzinu proxy-ja.

Negde procitah da ping ili vreme odziva u milisekundama treba biti ispod 3000, nalazio sam ja i sa 380-400 ali ipak su spori. Kako ispitati brzinu proxy adrese a da bude sigurno bez unosa u USD?

E to pitanje ako ima odgovora nastavljam dalje. Inace idem na kombinaciju mesanja fajlova sa: megaupload, netload, rapidshare i tako u krug, bez cekanja.

commando је рекао...

Znaci poenta je promena MAC i IP adrese privremeno i to na lan kartici, koja odradi zamenu IP adrese i nastavi da skida, to bi trebalo najbolje ako neko poznaje dobro uz neki program ili iz komandne linije.

Ako pogledate ovaj Technitium MAC Address Changer imate i opciju u Change MAC a to je original MAC to je da vrati na originalnu mac adresu i kad god to uradite vraca na jedan isti broj, to sluzi samo da vratite na original i to koliko sam shvatio orginal Lan kartice ili random da daje slucajni broj tek sa random dobijate nove IP brojeve.

Probao sam 30 puta do sada bez ikakvih problema jedino sto moram svaki put da iskljucim utikac i ukljucim ponovo, ali IP adresu menja i odmah nastavljam skidati sa rapida bez cekanja 80-120 minuta izmedju fajlova.

commando је рекао...

Konačno rešenje za SBB, Cable & Wireless korisnike.

U ovoj temi na linku:
SBB WebStar cable

možete podesiti svoj modem da menja IP adresu putem zamene MAC adrese vaše mrežne karte, pri svakom skidanju fajla, sa rapidshare-a ili u druge svrhe.

Bat fajlovi se lako integrišu u USDownloader a lično sam proverio da menja IP pri svakom preuzetom fajlu.

Ako zatreba uputstvo za integraciju u USD recite ovde pa ćemo napraviti i to u slikama.

homerruma је рекао...

Nisam korisnik kablovskog a bogami ni bezicnog interneta ali predpostavljam da je commando momacki odradio i nasao resenje.
@commando
Ako se odlucis da naprvis post o integraciji resenjarekonekciju kablovskog u USD neka naslov posta bude odgovarajuci da bi kada googl-e indeksira stranicu i oni koji traze preko search-a mogli da stignu do uputstva.
Srecan download kablovskim korisnicima.

ademare је рекао...

Pridruzujem se Cestitkama. Upornost koju ima Commando se retko srece ali uvek donosi rezultate.Imam utisak da je njegov post dodatno inspirisao ljude da i sami istrazuju, dok se nije doslo do resenja.

Анониман је рекао...

Link za uputstvo i podešavanje za USD - Proxy je mrtav. Da li možete ponovo da postavite uputstva?

commando је рекао...

Ne ne mogu naci to uputstvo ali s obzirom da je rapidshare prestao da trazi novi ip za svaki sledeci fajl, vec sada moze da se skida neograniceno sa "jednom" ip adresom smatram da je tema o "proxy" - zatvorena.