четвртак, 1. мај 2008.

USD 01.05.2008

USD 01.05.2008 Universal Share Downloader

Ovo je verzija USD-a sa svim momentalno dostupnim pluginovima,pomocu koje mozemo automatski skidati fajlove sa servera na koje korisnici uploaduju svoje fajlove,video,audio,izvrsne(.exe-programe) i dr.Spisak servera sa kojih USD automatski skida nalazi se na kraju posta.Ova verzija skup je programa i pluginova koje su isprobali i preporucili saradnici ovoga bloga,ipak moguce je da nije savrsena a korisnici ce u komentarima ukazati na greske i ukoliko je moguce ispravicemo iste.

Sta je potrebno od alata?

Nije obavezno ali ne moze da skodi.

1.U sistem je potrebno raspakovati biblioteku Openssl(Link) u C:\WINDOWS\system32 direktorijum.Naravno ako se operativni sistem nalazi na nekoj drugoj particiji i direktorijum system32 nalazice se u istoj!

2.Instalirati Microsoft.NET Framework 2.0 Service Pack 1(Link),skinuti sa majkrosoftovog sajta i klikom na ikonu pokrenuti instalaciju.
PAZNJA Preporuka je,takoreci obavezno, da ukoliko imate instaliran Framework 1 ili Framework 3 ili Framework 3.5 obavezno uninstalirate (Start/Control Panel/Add or Remove program) iste!



Obavezno

3. USD+CAP+RECONNECT USD 01.05.2008(Link)

U redu skinuli smo i instalirali Openssl i Microsoft.NET Framework 2.0 Service Pack 1 sta dalje?
USD paket raspakovacemo u folder gde nama najvise odgovara i pokrenuti aplikaciju-program
USDownloader klikom na ikonicu:


U prozoru programa vec se nalaze neki linkovi sa kojima mozemo testirati funkcionalnost programa.Download cemo pokrenuti klikom na ikonicu:


Ili mozemo dodati svoje linkove koje cemo najpre kopirati u clipboard a zatim kliknuti na ikonicu:



Sta je jos vazno?
Kada skidamo fajlove sa servera na kojima su postavljeni postoje neka ogranicenja.Server zabranjuje skidanje sledeceg fajla dok ne prodje odredjeni vremenski period tako sto pamti IP adresu sa koje je fajl skinut.Neki provajderi prilikom restartovanja modema-rutera korisnicima dodeljuju novu IP adresu.Znaci potrebno je restartovati modem i moguce je skinuti sledeci fajl.USD ima mogucnost Zadaci-Scheduler gde mu zadajemo kada i sta da uradi.Jedna od mogucnosti je pokretanje nekoga programa(za nas ce biti interesantna rekonekcija modema).Klikom na ikonu:

Otvorice se prozor:Kliknemo na Scheduler otvara se:

Cekiramo Use scheduler i kliknemo na:


otvara se:klik na ikonicu folder i pronadjemo program koji se izvrsava.

Zadali smo:izvrsava se svaki dan-posle skidanja fajl-,izvrsi program (reconnect)-sakriveno(u pozadini)-sacekaj da se zadatak izvrsi.

Koji program pozvati za rekonekciju modema?

U ovom paketu nalazi se fajl za rekonekciju reconnect a posto je ovaj post vec postao preopsiran nacin njegove upotrebe mozete pogledati na ovom linku.

commando
Lista sajtova sa kojih USDownloader skida automatski

4shared.com
axifile.com
divshare.com
egoshare.com
filefactory.com
filefront.com
ifolder.ru
letitbit.net
load.to
mediafire.com
meetfile.com
megarotic.com
megashare.com
megashares.com
megaupload.com
midload.com
netload.in
rapidshare.de
sexuploader.com
speedyshare.com
uploaded.to
vipfile.com
zippyshare.com
zshare.net

Kliknite na komentare i posalji isti