петак, 6. јун 2008.

JDownloader (0.1.531) i dalje...

Ovo je download menadžer koji sa rapidshare, netload.in, mediafire, fast-load.net, zshare, youtube... korisnicima dozvoljava automatsko skidanje fajlova bez prisustva. Potrebno je jedino naći linkove i ubaciti ih u red za skidanje (download).

Program zahteva podršku za SUN JAVA evo i link: http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=20287

Kada instalirate skinite program JDownloader : http://www.megaupload.com/?d=GYR5Z871
i kada otpakujete i startujete preuzećete dopunu, do najnovije verzije
.

Program se sam ažurira sa net-a a isto važi i za upoređivanje chaptcha (kodova) koje preuzima sa net-a po potrebi. Zato je potrebno vaš firevall podesiti da pušta sav protok (ulazno-izlazni). To ćete morati podesiti sami jer postoji više vrsta antivirusnih programa i firewall-a.


Osim sa rapida skida i sa drugih servisa (Hosts). Program podržava: proveru linkova, skidanje kada je "Happy Hour", kada se traži chaptch-a (kodovi-mačići) nije potrebno kucati kod, upload na rapidshare, snimanje linkova i vraćanje istih, podržava veliki broj rutera, mogućnost ručnog dodavanja vašeg ličnog IPChanger-a itd.

Kako program radi?

Prvo je potrebno podesiti ruter ili dati putanju do IPChangera na HD-u, zatim unosite linkove sa ikonicom obeleženom sa + , program proverava linkove, ako su dobri onda su obeleženi zeleno a ako koji od njih nije dobar obeleži ga crveno. Loše linkove možete jednostavno izbaciti klikom na određeni desnim tasterom i sa delete izbaciti iz liste. Prihvatate linkove na accept all, zatim kliknete na zelenu strelicu --> i download počinje. Tok preuzimanja pratite u desnom uglu Progress.

Kada preuzmete prvi fajl modem se rekonektuje, promeni ip adresu, zatim proverava chaptcha-kod a zatim preuzima sledeći fajl. Za vreme dok traje "Happy Hour" - Srećni sati sve je isto s tim što ne čeka vreme za proveru koda već odmah preuzima sledeći fajl.

Ovde dole možete videti kako to izgleda u slikovnom prikazu.

Osnovni ekran na ulazu u JDownloader 0.1.531
Podešavanje reconnect - reset
Ubacivanje linkova iz notepada
Dodavanje linkova
Provera ispravnosti linkova
Procenat preuzetog fajla